Ishrana

Da li dijeta propada ukoliko se najedete ili pojedete nešto „loše“?

Odgovor je DA. A odgovor je i NE. Zavisi samo od onoga što uradite nakon tog jednog obroka.
Niste se ugojili zato što ste jednom u mesec dana jeli više nego što treba, pa vam tako to neće ni poremetiti sada bilo šta.
Znam da želite da budete „savršeno“ disciplinovani kada krenete sa dijetom, ali je u ovom slučaju potpuno savršeno da s vremena na vreme pojedete više nego što vam treba.
Savršeno je da izađete sa društvom na pizzu i popijete pivo.
Savršeno je da preskočite trening ponekad.
Savršeno je da pojedete parče svoje omiljene torte.

Da savršenstvo postoji, sve ovo bi bilo daleko savršenije od robovanja ishrani i treninzima.

Koliko ste puta zbog jednog obroka upropastili sve, da vas čujem?

Balans je uvek najvažniji. ‍♀️ Problem nastaje kada se taj jedan obrok pretvori u ceo dan, ceo dan u celu nedelju, a cela nedelja u narednih godinu dana… A da niste osećali grižu savesti, samo biste nastavili dalje sa pravilnom ishranom i ne biste razmišljali o „grešnom“ obroku.
Mislite o tome kada sledeći put poželite da pojedete nešto što nije nutritivno najkvalitetnije. Ponekad treba pojesti nešto i za dušu , samo je važno da nakon toga nastavite ka svom cilju.

619134

Ne savetujem vas kako da gladujete ili izbacujete liste namirnica iz ishrane, ne učim vas da kupujete šejkove ili preparate da biste postigli željeni izgled. Ne učim vas da je hrana zdrava ili nezdrava, kao ni dobra ili loša.

Učimo kako da na osnovu ličnih potreba, želja i ukusa sami sebi u budućnosti kreirate idealne obroke i vodite svoju ishranu na način na koji se najbolje uklapa u vaše potrebe.

Back to list